31 Aralık 2015 Perşembe

Heey! DÜNYALI...

Ne çok şeyin sığdığı bir yıldı...
Ama ben koca yılın bakiyesi almak yerine yeni bir gelişmeyi duyurmayı tercih ediyorum.

Bilenler bilir, yaklaşık iki yıldır farklı bir çocuk dergisi çıkıyor. Dünyalı Dergisi. Eğer şimdi duyduysanız güzel haber. Çünkü artık TÜBİTAK'ın Bilim Çocuk Dergisi'nden kurtulabilirsiniz. Nihayetinde içinden ne çıkacağı belli olmaz. Tersine Dünyalı güvenebileceğiniz bir dergi.

Bu ay 20. sayısı yayınlanan dergi giderek gelişkin bir forma kavuşmuş durumda. Çocukları bilimle, sanatla ve hayatla tanıştıran bir dergi. Çocuklarla konuşan dergi alışılmış hitap biçiminin dışına çıkıyor. Değinilmeyen konulara değiniyor ve farklı materyaller üretiyor. Bir yanıyla hep yeniliği arayan bir yayın. Öyle geniş alanlarda geziniyor ki mutlaka bir yetişkin olarak içeriğinde şaşıracağınız bir şeyler bulabilirsiniz.

Ben de evrim köşesi ile artık Dünyalı'dayım. İçerikteki temel eksen doğanın ilişkiselliğini, çeşitliliğini, tarihini sunmak, algılanmasını sağlamak. Bu aylarda köşede "Arada Kaldım" teması ile farklı canlıların derinlerde olan ortaklıklarını gösteriyoruz. Farklı biçimleri de ileride deneyebiliriz. Ayrıca içeriği çizgi öykülerle renkli hale getirmeyi mümkün olduğunca sürdürmek istiyoruz.

Keyifli okumalar...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder