29 Aralık 2017 Cuma

Bilim ve Aydınlanma Akademisi

İnsanlığın uzun geçmişinde ürettiği zenginlik göz kamaştırıyor. Çok büyük bir birikim var, bilinecek çok şey var ve bunun içinde gezinmek biraz da zor artık. Her gün daha çok şeyi bilmeye çalışıyoruz, bilmek yeterli sanıyoruz ve hatta daha çok bilmek için gereken "değişim"i bir türlü bilince çıkaramıyoruz.

Üniversitelerin bittiği, toplumsal yapının çürüdüğü bir dönemde Bilim ve Aydınlanma Akademisi yola çıktı. Kabul etmediği bugünü yeni bir yola bağlamak için kuruldu. Bilmekten anlamaya, anlamaktan değiştirmeye uzanan yolculukta güçlü bir ses olma arzusundaki akademinin kuruluş metnine göz atabiliriz: 

"Bu koşullarda;
çalıştığımız bilimsel alandaki gerici ideolojilerle mücadele etmek,
bilimsel disiplinler arasında materyalist temelde bir bütünlük kurmak,
doğa ve toplum bilimlerini felsefe ve bilim tarihi açısından bütünleştirmek ve bunda diyalektik materyalizmin olanaklarından yararlanmak,
kısaca bilimsel alanlarımızdan kalkarak bir aydınlanma mücadelesi vermek için
'Bilim ve Aydınlanma Akademisi' adı altında bir araya gelerek bir süreç başlatıyoruz." 



Akademi çalışmasının ilk ürünlerinden biri ücretsiz dağıtılacak evrim kitabı hazırlamak oldu. Ülkemizdeki biyologların, eğitimcilerin, bilim severlerin yıllara yayılmış çeşitli çalışmalarını derleyen bu kitap, tam da iktidarın "evrim"i örgün eğitimden kaldırma girişimlerine karşı hayata buluyor. Sizlerin de yaygın dağıtım ağına katılmanızı bekliyoruz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder