21 Mayıs 2017 Pazar

Öğretmenlerle Evrim Çalıştayı



Türkiye'nin eğitim sistemi dikiş tutturamıyor, bütünlüklü ve tutarlı bir öğretim programı oluşturamıyor, oluşturmak istenmiyor. Eğitim felsefesinin olmadığı yerde, ancak, eğitimin alanındaki popüler fikir kırıntılarıyla sürekli değişen program oluşturma girişimlerine şahit oluyoruz. Bu yarış kamuoyuna ise eğitimde reform diye sunuluyor.

Bu bilim dışılıkla başa çıkmak için inisiyatif alıp alternatif programlar oluşturmak önemli. Bilim disiplinlerinin özgün ve güncel içeriğine dayalı ders kılavuzları oluşturmak bilim insanlarının, ilerici öğretmenlerin işbirliğini gerektiriyor. Biyoloji ders içeriği oluşturmak için bir çalışma başlamış bulunuyor. Bu çalışmanın bir ayağı 25-27 Ağustos 2017 tarihlerinde öğretmenlerle yapılacak.


Öğretmenler için kılavuz kitapçık yayımlandı. İndirmek için tıklayınız.


.....

Öğretmenlerle Evrim Çalıştayı Bornova Belediyesi Dost Bilim Evi – Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi (BB-MTBM) ve Ekoloji ve Evrimsel Biyoloji Derneği (EKOEVO) ortak etkinliğidir. The European Society for Evolutionary Biology (ESEB) etkinliğe “Outreach Fund Project” Programı kapsamında destek olmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder